Gå videre til innhold
Ford lanserer nå S-MAX og Galaxy hybrid

Pressemelding -

Ford lanserer nå S-MAX og Galaxy hybrid

Tidlig neste år kommer den nye 7-seters familiefavoritten Ford S-MAX, sammen med storebror Ford Galaxy som hybrid.

Ford annonserte i dag at de vil investere over 400 millioner kroner i sin Valencia-fabrikk for å kunne produsere bilmodellene i selskapets storstilte elektrifiseringsstrategi i Europa. Investeringen skal blant annet brukes til å bygge et toppmoderne anlegg for montering av batterier.

To nye produksjonslinjer vil sette fabrikken i stand til å montere batteriene til helt nye Kuga ladbar hybrid, Kuga hybrid, nye S-MAX hybrid og Galaxy hybrid. Anlegget for montering av batteriene skal være i drift fra september i år og koster 24 millioner euro.

– Svært fornøyd

– Vi er svært fornøyde med snart å kunne tilby begge de populære familiebilene Ford S-MAX og Ford Galaxy som hybridversjoner. De vil bli et godt alternativ til Fords EcoBlue dieselmotor, uten at det går på bekostning av verken innvendig plass, komfort eller fleksibilitet og i løpet av 2020 skal Ford totalt introdusere hele 14 nye elektrifiserte modeller i Europa, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Nye Ford S-MAX hybrid og Galaxy hybrid deler den samme hybrid-teknologien som introduseres i nye Ford Kuga hybrid senere i år. De vannavkjølte litium-ion-batteriene monteres i en kollisjonssikker og vanntett konstruksjon i bunnen av bilen. Dette bidrar til at plassen innvendig blir utnyttet mest mulig effektivt.

7-seterne med hybrid-drivlinje er mer drivstoffeffektive og like romslige

Når S-MAX og Galaxy blir introdusert som hybrid-versjoner tidlig 2021 er den elektrifiserte drivlinjen i dette segmentet unikt. 

Drivlinjen i de nye bilmodellene består av en 2,5-liters Atkinson bensinmotor, en elektrisk motor, generator og et litium-ion-batteri.

Både Ford S-MAX hybrid og Galaxy hybrid vil komme med 7 seter som standard og vil ha den samme svært romslige plassen – som de konvensjonelle versjonene. Bagasjevolumet blir på opptil 2200 liter på S-MAX - akkurat som den har i dag og Galaxy hybrid får også det samme bagasjevolumet som i dag på opptil 2339 liter.

Raskere og bedre ytelse enn med diesel

Begge modellene skal kunne levere 200 HK og et maksimalt dreiemoment på 210 Nm. Både akselerasjon fra start og i fart skal være raskere enn med Ford EcoBlue dieselmotor og vil kunne trekke 1500 kilo med tilhenger.

Begge modellene skal kunne kjøres både helelektrisk og i kombinasjon med bensinmotoren – for best mulig kjøreegenskaper. Målt etter den nye og strengere WLTP-målemetoden vil CO2-utslippet være på 140 g/km og ha et kraftig redusert NOx-utslipp.

Mange teknologier sørger for optimal drivstoffeffektivitet

  • Bremseteknologi som regenererer opptil 90 % av bremseenergien og som brukes til å lade batteriet.
  • Fords smarte system som viser deg hvordan du kjører, og lærer deg hvordan du kan gjøre dette mest mulig energieffektivt.
  • Elektrisk styring, klimaanlegg og elektrisk kjøling av motoren

Svært populære familiebiler

De store og romslige familiebilene Ford S-MAX og Ford Galaxy har vært en stor suksess. Bare den siste generasjonen, som ble introdusert i 2015, har solgt henholdsvis 125 000 og 69 000 i Europa. Salget av S-MAX hadde en rekordvekst på hele 9 % i Europa fra januar til november i fjor, sammenlignet med samme periode året før.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no