Gå videre til innhold
Norske Andreas Bakkerud skal kjøre  Ford Focus RS for Ford i rallycross-VM

Pressemelding -

Norske Andreas Bakkerud skal kjøre Ford Focus RS for Ford i rallycross-VM

Fords RS konkurransehistorie fortsetter denne sesongen for en ny generasjon bilsportentusiaster når Ford Performance gir seg i kast med en full serie i rallycross-VM med Focus RS.

Dette er en særdeles spennende nyhet for norske rallycross entusiaster. I tillegg til amerikanske Ken Block har Hoonigan Racing Division-teamet - som eies av Block - også med seg bergenseren Andreas Bakkerud. Bakkerud er 24 år og vant i 2011 og 2012 Super 1600-klassen i rallycross-EM. I fjor deltok han i 25 VM-løp og vant tre av dem.

I mer enn 50 år har Ford Performance sitt Rally Sport-emblem vært reservert for løps- og produksjonsbiler som flytter grenser når det gjelder ytelser og innovasjoner.

Blant annet har biler med RS-merket hentet hjem et stort antall seire i rally-VM med sjåfører som Björn Waldegård, Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen og Colin McRae.

Focus RS som skal delta i rallycrsoss-VM er utviklet gjennom et samarbeid mellom Ford Performance, Blocks Hoonigan Racing og M-Sport i Storbritannia.

Med firehjulsdrift og en ny EcoBoost-motor på 600 HK gjør den nye bilen unna 0 til 100 km/t på to sekunder.

- Jeg er mer enn glad for at jeg i 2016 utvider mitt samarbeid med Ford og Ford Performance, sier Ken Block.

- Å ha full fabrikkstøtte for løpssesongen når vi nå gir oss i kast med FIA rallycross-VM er helt utrolig.

Det åpner opp et vell av supersterke ressurser som teamet vil kunne utnytte optimalt – enten det gjelder konstruksjonsferdigheter, forskning, utvikling og løpserfaring fra forskjellige områder.

Og, har dere forresten sett løpsbilen de har utviklet for oss? Jeg gikk på ryggen da de viste meg den i Dearborn for noen måneder siden, sier Block.

Reaksjonen i den norske Ford-organisasjonen er ikke mindre positiv.

- Å ha en norsk fører med på Fords fabrikklag i rallycross-VM er utrolig spennende, og vi – og sannsynligvis også våre kunder – vil komme til å følge hvert eneste løp fra start til mål, sier Per Gunnar Berg, adm. direktør for den norske Ford-importøren.

Focus RS Rallycross-vil debutere i Portugal 15. til 17. april med Block og Bakkerud i hver sin bil. Den globale 12-løpssereien vil finne sted i 11 forskjellige land på tre kontinenter.

Ytterligere informasjon om løpsbilene vil bli offentliggjort i forkant av Portugal-løpet.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518
Per Gunnar Berg

Per Gunnar Berg

Adm. dir. Ford Motor Norge +47 - 994 01 201

Relatert innhold

10.000 Ford Mustang er solgt i Europa og bilen  utropt til den ultimate stuntbilen av Top Gears “Stig”

10.000 Ford Mustang er solgt i Europa og bilen utropt til den ultimate stuntbilen av Top Gears “Stig”

Nye Ford Mustang er nå utropt til den ultimate stuntbilen av Ben Collins – en av Hollywoods dyktigste stuntsjåfører og mannen som i 8 år spilte “Stig” i BBCs “Top Gear”. Kåringen skjer i hans nye film “Ben Collins: Stunt Driver” med premiere 9. november. I filmen slår Ford Mustang Fastback - med en 5-liters V8-motor - en rekke høyytelses gateracere og racerbiler i en utfordrende høyhastighetstest.

Ford Focus RS til kr. 710 000, går 0 til 100 km/t på 4,7 sekunder og har 266 km/t i toppfart

Ford Focus RS til kr. 710 000, går 0 til 100 km/t på 4,7 sekunder og har 266 km/t i toppfart

Ford benyttet åpningen av den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt til å avsløre detaljer om nye Focus RS. Blant annet vil denne bilen fra Ford akselerere fra 0 til 100 km/t på 4,7 sekunder og er dermed tidenes hurtigst-akselererende RS-modell, noe denne videoen viser. Ved hjelp av den spesialkonstruerte 350-hesters 2.3-liters EcoBoost-motoren får Focus RS en toppfart på 266 km/t.

Ford har spesialutdannede “motorlyttere” for å  sikre at hver nye Ford Focus RS kjører feilfritt

Ford har spesialutdannede “motorlyttere” for å sikre at hver nye Ford Focus RS kjører feilfritt

Fra vinsmaking til stemming av et konsertflygel finnes det ingen erstatning for de menneskelige sansene når det gjelder å sikre at produktene innfrir de strengeste kvalitetskravene. I en verden hvor produkttesting i stigende grad gjennomføres av høyteknologisk utstyr har Ford oppdaget, at det er ingenting som kan måle seg med to gode ører for å bidra til at nye Focus RS oppnår optimale ytelser.

Tøft testregime gjør Team Skys Ford Mondeo  følgebiler klar for sykkelløpet “Helvete i Nord"

Tøft testregime gjør Team Skys Ford Mondeo følgebiler klar for sykkelløpet “Helvete i Nord"

Syklistene kaller det “Helvete i Nord”, og sykkelrittet Paris-Roubaix er ett av de mest krevende og utmattende på terminlisten. Løpet går over nesten 260 km, inklusive lange strekninger fylt av åpne hull og 50 km brostein. Paris-Roubaix er ikke bare en prøvelse for de 200 rytterne – løpet er også en utfordring for følgebilene, inklusive Team Skys Ford Mondeoer under rittet i Nord-Frankrike.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no