Gå videre til innhold
Ford med beste 1. kvartalsresultat siden 2010, med økt markedsandel og Europas mest solgte nyttekjøretøymerke

Pressemelding -

Ford med beste 1. kvartalsresultat siden 2010, med økt markedsandel og Europas mest solgte nyttekjøretøymerke

Ford i Europa må tilbake til 2010 for å finne et høyere totalsalg i 1. kvartal, til 2011 for bedre salg av personbiler og til 1993 for høyere salg av nyttekjøretøy. Ford kunne også registrere en fortsatt økende interesse for selskapets SUV-modeller, nyttekjøretøy, høyytelsesbiler og større biler av typen Mondeo, Galaxy og S-MAX i årets tre første måneder.

I 1. kvartal solgte Ford 401.200 biler på de 50 europeiske markedene, som er en vekst på 8,4% mot 5,4% for bilbransjen sett under ett. Det økte Fords markedsandel i Europa med 0,3% – til 8.0%. På Fords 20 tradisjonelle markeder ligger merket fortsatt på 2. plass totalt med en markedsandel på 8,5%.

- Dette er resultater som gir merkbar økt entusiasme i Ford-organisasjonen, fastslår Per Gunnar Berg, adm. dir. for den norske Ford-importøren. – I Norge kan vi for vår del glede oss over en fortsatt klar 2. plass blant nyttekjøretøymerkene med 14,9% markedsandel og en 3. plass for totalsalget.

Berg synes også det er interessant å legge merke til veksten i salget av Ford’s SUV-modeller. Eksempelvis økte salget av EcoSport med 50% sammenlignet med 1. kvartal 2015, mens Kuga hadde sitt beste 1. kvartal siden lanseringen, med en salgsvekst på 23% sammenlignet med samme periode i 2015.

For høyytelsesbilene ble salget doblet sammenlignet med samme periode i 2015. Blant høydepunktene her er at det allerede er solgt 5.700 Focus RS, mens det nå er registrert ca. 16.000 Ford Mustang i Europa. For S-MAX, Galaxy og Mondeo er salgsveksten sammenlignet med 1. kvartal 2015 henholdsvis 161%, 96% og 18%.

Flere nye Ford-modeller i 2016:

Ford vil styrke sitt SUV-program med ny Kuga og Edge i annet halvår. I tillegg vil også EcoSport, den minste av Fords SUV’er, lanseres i Norge i slutten av året. Ifølge selskapets kalkyler vil det i 2016 for første gang bli registrert flere enn 200.000 SUV-modeller.

Hva gjelder høyytelsesmodellene kommer det en ny Fiesta ST200 i salg sener i år etterfulgt av den nylig lanserte Focus RS. Når året er omme regner Ford med å ha solgt ca. 40.000 biler i denne klassen, som er 61% over resultatet for 2015.

Ford utvider også sitt Vignale-program i år med tre nye modeller; S-MAX Vignale, Edge Vignale og Kuga Vignale. Innen 2017 vil kundene kunne velge mellom 5 Vignale-modeller.

En annen nyhet er at KA+ kommer i salg senere i år som svar på en økende etterspørsel etter gunstig prisede småbiler.

# # #

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no