Gå videre til innhold
Åtte fabrikker på fire kontinenter skal bygge nye Ford Focus

Pressemelding -

Åtte fabrikker på fire kontinenter skal bygge nye Ford Focus

For mer info., bilder og video av nye Ford Focus se; http://newfocus.fordpresskits.com/enhanced.htm

# # # # # # # 

Nye Ford Focus – Fords globale bestselger – begynner nå å rulle ut av Fords fabrikk i Saarlouis i Tyskland, på vei til forhandlere over hele Europa.

Saarlouis-fabrikken er den første av åtte fabrikker på fire kontinenter som skal bygge nye Focus, med de syv andre plassert i Argentina, Kina, Russland, Taiwan, Thailand, USA og Vietnam. Sammen har de åtte Ford-fabrikkene kapasitet til å bygge over 1,5 millioner Focus i året for kunder i 140 land rundt om i verden.

- Ford Focus er verdens mest solgte personbilmodell, sier Stephen Odell, toppsjefen for Ford i Europa, Midt-Østen og Afrika. - Med nye Focus har vi simpelthen gjort verdens mest solgte bilmodell enda bedre, fastslår Odell.

Nye Ford Focus har et dristigere og mer følelsesladet eksteriør, et mer elegant og intuitivt utformet interiør, en rekke nye sikkerhetsteknologier og vesentlige forbedringer av drivstofføkonomien.

Avanserte teknologier inkluderer europeisk debut for SYNC 2, Fords avanserte kommunikasjonssystem med stemmekontroll for enklere tilgang til audio, navigasjon, klimakontroll og mobiltelefon.

Focus er også den første globale Ford-modellen med Parkeringsassistent – som i tillegg til automatisk lukeparkering, kan hjelpe sjåføren å rygge inn på parkeringsplasser – for eksempel i et parkeringshus - uten at sjåføren berører rattet, og forbedret Active City Stop, som nå virker i hastigheter opp til 50 km/t.

Det oppgraderte drivlinjeprogrammet for Europa omfatter en ny 1.5-liters EcoBoost bensinmotor og en ny 1.5-liters TDCi dieselmotor, der drivstofføkonomien er forbedret med så mye som 19% i forhold til dagens Focus. I tillegg tilbys en ny 2.0-liters TDCi-dieselmotor med 150 HK og en 1,0-liters EcoBoost-motor – som har vunnet den prestisjetunge prisen «Årets Internasjonale Motor» 3 år på rad.

Over 12 millioner Ford Focus er solgt siden lanseringen i 1998, med 6,9 millioner enheter i Europa alene.

Vi er nå inne i svært spennende tider for Ford med både ny Focus og ny Mondeo – begge særdeles viktige modeller på det norske markedet, og begge vil garantert appellere til norske kunder, sier Steve Kimber, adm. dir. Ford Motor Norge.

# # #

*  Basert på analyseselskapet Polks statistikk for nybilregistreringer for kalenderåret 2013


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nå lanseres prisene på Nye Ford Focus – enda mer bil for pengene.

Nå lanseres prisene på Nye Ford Focus – enda mer bil for pengene.

Prisene for nye Ford Focus vil starte fra kr 235.000 – noe som er kr 6000,- lavere enn dagens Focus. På nye Focus lanseres også nå en ny toppmodell, Titanium X. Titanium X ligger kr 15.000,- over i pris sammenlignet med dagens toppmodell Titanium. Til gjengjeld er 17" aluminiumsfelger, adaptive Bi-Xenonlys, LED- lys og delskinn med 6-veis elektrisk justering av førersetet standard på Titanium X.

Ford viser ny Focus sammen med ny Mustang, Edge Concept og soldrevet C-MAX på Genève-utstillingen.

Ford viser ny Focus sammen med ny Mustang, Edge Concept og soldrevet C-MAX på Genève-utstillingen.

Ford vil vise en rekke nye modeller på den internasjonale bilutstillingen i Genève - som vil demonstrere de fremskritt som er oppnådd gjennom selskapets produktstyrte endringsprosess. Nye Ford Focus kommer i salg i 2. halvår 2014; Ford Mustang kommer til Europa i 2015 og Ford Edge Concept gir en sterk indikasjon på teknologi, design og kvalitetsutførelse på selskapets nye store SUV for Europa.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no