Gå videre til innhold
Ford Kuga får sterkere dieselmotor kombinert med lavere CO2 og mer avansert teknologi

Pressemelding -

Ford Kuga får sterkere dieselmotor kombinert med lavere CO2 og mer avansert teknologi

Ford Kuga er nå tilgjengelig med en rekke vesentlige forbedringer, inklusive denne SUV-modellens hittil kraftigste dieselmotor.

Forbedringene på Kugas diesel- og bensinmotorer betyr også lavere CO2-utslipp. Kuga tilbys også med mer avanserte teknologier som standard, som bidrar til lavere drivstofforbruk og utslipp, som Auto-Start-Stop og Aktiv Grill

En annen nyhet er SYNC med AppLink som vil sørge for at sjåføren kan styre utvalgte apper  samtidig som vedkommende kan holde blikket på veien og hendene på rattet.

I Norge har 2.0-liters TDCi-motoren med 140 HK vært den viktigste motoren – og Ford øker nå effekten på denne motoren med 10 HK, til 150 HK samtidig som CO2-utslippet for Powershift automat utgaven er senket fra 159 til 140 g/km – en forbedring på over 11,9% i forhold til den utgående motoren. For den kraftigste varianten av 2,0 TDCi-motoren er effekten økt med 17 HK, til 180 HK og dreiemomentet med 60 Nm, til 400 Nm. Denne motoren vil levere den største trekkraften noensinne for en Kuga, spesielt i kombinasjon med Fords intelligente firehjulsdriftsystem .

Smart SUV

Ford SYNC med AppLink vil gjøre det mulig for sjåføren å stemmeaktivere apper samtidig som de holder blikket på veien og hendene på rattet. Disse inkluderer allerede ledende musikkstrømmingstjenester som Spotify, Audioteka og Glympse.

Fords ferskeste salgsstatistikk viser at 51% av de norske Kuga-kundene har valgt Ryggekamera og  87% spesifiserer bilen med parkeringsassistanse – hvor bilen lukeparkerer automatisk – uten at sjåføren rører rattet..

I tillegg til cruisekontroll med justerbar hastighetsbegrenser, som er standardutstyr, kan Kuga også leveres med adaptiv cruisekontroll som opprettholder forhåndsgitt avstand til kjøretøyet foran, og dette systemet inkluderer nå også frontvarsling som advarer sjåfør hvis vedkommende kjører for nær bilen foran. En annen standard teknologi er systemet for dekktrykksovervåkning som varsler sjåføren dersom et dekk skulle miste en betydelig mengde lufttrykk. Ytterligere teknologier inkluderer Automatisk Bakluke, Blindsone informasjonssystem, Active City Stop, Filskifteassistanse, Filskiftevarsling, Automatiske nær- og fjernlys, Føreroppmerksomhetsovervåkning og Trafikkskiltgjenkjenning.

Kuga vil nå bli tilbudt i flere nye farger; Ruby Red Metallic, Magnetic Metallic, og for første gang på en Ford - Tiger Eye Metallic. I tillegg blir Kuga tilgjengelig med den nye interiørfargen Medium Light Stone.

Ved bestilling av utstyrsnivået Titanium X leveres modellen dessuten med elegant utvendig styling.

Salget av Ford Kuga i Europa har økt med 33%* i årets ni første måneder sammenlignet med samme periode i 2013. 

Siden Fords nye Kuga ble lansert i Europa i 2012 er over 200.000 eksemplarer bygd ved fabrikkene i Valencia, Spania og Elabuga, Russland.

Ford Kuga motoroppgraderinger

Motor

Transmisjon

Effekt

CO2-kombinert**

CO2 forbedring i.f.t. foregående motorversjon

1,5-liters EcoBoost

4x4 Automatisk

182 HK

171 g/km

4,5  % (8 g/km)

2,0-liters Duratorq TDCi

4x4 Manual

150 hk

135 g/km

9,4  % (14 g/km)

2,0-liters Duratorq TDCi

4x4 PowerShift

150 HK

140 g/km

11,9  % (19 g/km)

2,0-liters Duratorq TDCi

4x4 PowerShift

180 HK

140 g/km

11,9  % (19 g/km)

# # #

*Oppgitt forbruk og utslipp er målt i henhold til nyeste EU-direktiv 715/2007 og 692/2008. Drivstofforbruk og CO2-utslipp gjelder en kjøretøyvariant og ikke en enkelt bil. Den standard testprosedyren som er brukt muliggjør sammenligning mellom forskjellige kjøretøytyper og produsenter. CO2 er den viktigste drivhusgassene som er ansvarlig for global oppvarming. . Resultatet vil kunne skille seg fra forbrukstall ,fra andre deler av verden som følge av forskjellig kjøresykluser og forskrifter for måling.


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no