Gå videre til innhold
Presseinvitasjon: Norgeslansering av unikt opplæringsprogram for unge sjåfører på Rudskogen

Pressemelding -

Presseinvitasjon: Norgeslansering av unikt opplæringsprogram for unge sjåfører på Rudskogen

440 unge sjåfører gjennomfører unikt og gratis kjørekurs

Førstkommende helg skal hele 440 sjåfører i alderen 18 til 24 år for første gang gjennomføre det internasjonale kjøreprogrammet Ford Driving Skills for Life i Norge.

Ford Motor Norge og forsikringsselskapet If inviterer presse og andre interesserte for å se hvordan det praktisk anlagte kjøreprogrammet blir mottatt blant de unge, noe som forhåpentligvis får en positiv effekt på trafikksikkerheten i denne svært utsatte målgruppen.

Statssekretær i Samferdselsdepartementet Tom Cato Carlsen og Rallycross-utøver og Ford Driving Skills for Life Ambassadør Andreas Bakkerud vil være tilstede under pressearrangementet.

Når: Fredag 13. oktober klokken 10.00

Hvor: Rudskogen Motorsenter, Motorsportveien 180, 1890 Rakkestad, Østfold

Hva er Ford Driving Skills For Life?

Et opplæringsprogram - som ble utviklet i 2003 av Ford Motor Company og amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter - for å gjøre noe med det høye antallet unge som ble drept i trafikken. Siden har det vært gjennomført av mer enn en million sjåfører mellom 18 og 24 år i hele 37 land.

Hvordan er skadebildet i Norge?

I 2016 ble 20 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 86 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet. En ny gjennomgang fra If viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at personer under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn dem over 25 år. Forskning viser at dette ofte skyldes mangelfulle ferdigheter og umodenhet.

Hva består kurset av?

Deltagerne vil sitte bak rattet med en profesjonell instruktør ved siden gjennom en rekke praktiske øvelser på et avgrenset område. Det legges også stor vekt på å demonstrere hvilke konsekvenser distraksjon som mobilbruk bak rattet kan ha. De unge sjåførene får også ta på seg spesiallagde drakter for å bedre forstå hvilke effekt rus har på deres evner som sjåfører.

Kan forsøke seg på praktiske øvelser

Sammen med Google og det prisbelønte Virtual Reality-studioet Happy Finish, kommer Ford med en VR-app som viser hvor farlig det er å bruke mobiltelefonen og andre forstyrrende elementer mens du kjører.

Den unike appen vil bli brukt i forbindelse med Ford Driving Skills For Life på Rudskogen i helgen, og media, deltagere og inviterte gjester vil få muligheten til å prøve den.

- Å være involvert i en bilulykke er ofte en opplevelse som endrer deg for livet. Vi håper at denne appen skal vise unge sjåfører et lite glimt av hvor farlig det er å kjøre bil og samtidig la seg distrahere. Vi håper dette realistiske innblikket vil føre til at de kjører sikrere, sier administerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, som også vil delta på pressekonferansen.

For mer informasjon: KLIKK HER  

Velkommen!

Med vennlig hilsen

Anne Sønsteby, Informasjonsdirektør Ford Motor Norge

Jon Berge, Informasjonsdirektør If


Påmelding skjer til:

Ford Motor Norge v/Anne Sønsteby: asonste1@ford.com / mobil: 905 10 518

If v/Jon Berge: jon.berge@if.no / mobil: 905 98 680

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no