Gå videre til innhold
Stor Ford-undersøkelse: 1 av 3 sikrer ikke hunden i bilen

Pressemelding -

Stor Ford-undersøkelse: 1 av 3 sikrer ikke hunden i bilen

Hver 3. europeiske hundeeier innrømmer at de ikke alltid sikrer kjæledyret i bilen. En usikret hund kan utgjøre en fare for både hunden, sjåføren og andre passasjerer.

Ifølge Fords undersøkelse hvor 5.000 hundeeiere i Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia deltok, oppga hele 32% at de ikke alltid sikret hunden i bilen på kjøretur.

- Hvis du har en hund må du sikre den akkurat like godt som du sikrer alle andre som sitter i bilen. Jeg sikrer selv min hund i et hundebur som er plassert i bagasjerommet på bilen. Det mener jeg er den beste løsningen, sier hundetreningseksperten, Graeme Hall.

Statens Vegvesen anbefaler alle som kjører med hund i bilen å sikre denne i et transportbur eller i en egen sele beregnet for transport av hund i bilen. Buret plasseres i bagasjerommet frem mot ryggstøtten og må festes. Trygg Trafikk sier at små hunder eller andre dyr i små bur eventuelt kan plasseres på gulvet foran ett av passasjersetene.

Ifølge Fords undersøkelse oppgir de som ikke alltid sikrer menneskets beste venn i bilen at de ikke gjør dette fordi hunden ikke liker det (32%). Omtrent like mange (31%) oppgir at de ikke ser behovet for denne type sikring på korte turer.

14% sier de ikke sikrer hunden fordi de ikke har plass til hundebur i bilen.

Nye Focus stasjonsvogn med plass til de aller største hunderasene

Nye Ford Focus stasjonsvogn har blitt designet for å romme hundebur som er store nok til en av verdens største hunderaser, den irske ulvehunden. Sammen med sitt team har hundeeieren og Ford-ingeniøren Rene Berns, gjort plassen i bilen ekstra stort ved blant annet å presse sammen skumlaget i bilens tak og redesignet åpningen inn til bagasjerommet.

Nye Focus stasjonsvogn har en bagasjeromsplass med alle setene i bruk på hele 608 liter.

- Jeg er stolt over at vi har gjort det lettere for hundeeiere å frakte hundene sine på en trygg og komfortabel måte, sier Berns.

Ifølge Fords hundeeierundersøkelse har 1 av 4 av de som ikke alltid sikrer hunden i bilen kjørt mens hunden har stukket hodet ut av vinduet. Noen oppgir også at de har opplevd at hunden har hoppet ut av vinduet under kjøreturen.

Flere sjåfører oppgir også at de har blitt distrahert av den løse hunden inni bilen under kjøring.

Det er anslått at selv ved en krasj i så lave hastigheter som 40 km/t så vil en hund som sitter løst i bilen bli kastet fremover med en vekt som tilsvarer 40 ganger dens egenvekt.

Mange nye Focus-varianter

Nye Focus kommer i en rekke varianter skreddersydd ulike målgrupper, bl.a. som en meget godt utstyrt Titanium-variant, som en luksuriøs Vignale-modell, som den sportslige og senkede ST-Line og en høyreist tøff Focus Active. Sistnevnte har rundt 3 cm høyere bakkeklaring.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no