Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Ny Ford-teknologi gjør trafikkork til hvilepauser  bak rattet og parkerer bilen din med fjernkontroll

Ny Ford-teknologi gjør trafikkork til hvilepauser bak rattet og parkerer bilen din med fjernkontroll

Å befinne seg i en trafikkork kan være slitsomt og kjedelig. Men det er nøyaktig hva europeiske bilførere gjør gjennomsnittlig 30 timer pr. år.* Ford utvikler nå teknologi som kan gjøre køkjøring til en langt mer avslappende opplevelse. Ford køkjøringsassistent sørger for at bilen automatisk forblir i midten av kjørebanen og bremser og akselererer for å holde følge med forankjørende bil.

​Unik Ford-drakt viser unge mennesker virkningen av å kjøre under påvirkning av narkotiske stoffer

​Unik Ford-drakt viser unge mennesker virkningen av å kjøre under påvirkning av narkotiske stoffer

Ford har nå tatt initiativet til en russimuleringsdrakt som på dramatisk måte viser unge mennesker faren ved å kjøre bil under påvirkning av narkotika og visse typer reseptbelagte medisiner. Ford utviklet dressen sammen med vitenskapsmenn fra Meyer-Hentschel Institute i Tyskland for å simulere noen av virkningene av cannabis, kokain, heroin, og MDMA (kjent som Ecstasy) på kjøreferdighetene

Ford er verdens første bilprodusent som tester selvkjørende biler i simulert bytrafikk

Ford er verdens første bilprodusent som tester selvkjørende biler i simulert bytrafikk

Ford er den første bilprodusenten i verden som tester selvkjørende kjøretøyt på Mcity – et fullskala simulert bymiljø som er bygget opp av og ved University of Michigan. Mcity gjør det mulig å teste Fords selvkjørende bilflåte i realistiske trafikksituasjoner der man kan finjustere nye teknologier under trygge forhold, sier Raj Nair, ansvarlig for global produktutvikling i Ford Motor Company.

10.000 Ford Mustang er solgt i Europa og bilen  utropt til den ultimate stuntbilen av Top Gears “Stig”

10.000 Ford Mustang er solgt i Europa og bilen utropt til den ultimate stuntbilen av Top Gears “Stig”

Nye Ford Mustang er nå utropt til den ultimate stuntbilen av Ben Collins – en av Hollywoods dyktigste stuntsjåfører og mannen som i 8 år spilte “Stig” i BBCs “Top Gear”. Kåringen skjer i hans nye film “Ben Collins: Stunt Driver” med premiere 9. november. I filmen slår Ford Mustang Fastback - med en 5-liters V8-motor - en rekke høyytelses gateracere og racerbiler i en utfordrende høyhastighetstest.

Vis mer

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no