Gå videre til innhold
Ford B-MAX er mest solgt i sin klasse.

Pressemelding -

Ford B-MAX er mest solgt i sin klasse.

Etter bare få måneders salg er Ford B-MAX mest kjøpt av de små flerbruksbilene i Europa i første kvartal 2013, med en markedsandel på 15,3% i klassen. Det viser Fords analyse av registreringsdataene til analysefirmaet Polk.

I løpet av årets tre første måneder ble det solgt 18.500 B-MAX i Fords tradisjonelle 19 europeiske markeder. B-MAX plasserte Citroën C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz og Opel Meriva bak seg på statistikken i 1. kvartal. I Norge er også Ford B-MAX øverst på salgsstatistikken blant de mindre flerbruksbilene.

I Europa valgte mer enn halvparten av B-MAX-kundene flaggskipsmodellen Titanium mens i Norge er tallet for tilsvarende hele 70%. I Europeisk sammenheng foretrakk 42% av kundene den nye 1.0-liters EcoBoost bensinmotoren, som ble valgt til Årets internasjonale motor i 2012, mens i Norge valgte hele 63% av kundene denne motoren.

- Nye B-MAX har med andre ord fått en knallstart i Europa, med spesielt sterk etterspørsel blant privatkundene, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. - Med sporty design, genialt dørsystem og avanserte teknologier har B-MAX virkelig endret hva kundene kan forvente fra en mindre bil, fastslår Kimber.

B-MAX dørsystem - Ford Easy Access - gir en 1,5 meters døråpning for passasjerer og innlasting av bagasje gjennom hengslede fordører og skyvedører bak og dørstolpene integrert i dørene.

B-MAX ble for øvrig tildelt de maksimale 5 stjernene fra Euro NCAP, den uavhengige organisasjonen for kollisjonstester og sikkerhetsanalyser.

# # #


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no