Gå videre til innhold
​Kverneland Bil AS overtar aksjemajoriteten i FordStore Haugesund Auto AS
​Kverneland Bil AS overtar aksjemajoriteten i FordStore Haugesund Auto AS

Pressemelding -

​Kverneland Bil AS overtar aksjemajoriteten i FordStore Haugesund Auto AS

I tett samarbeid med Ford Motor Norge AS er det inngått avtale mellom Kverneland Bil AS og Haugesund Auto AS, om at Kverneland Bil AS kjøper Sigmund Nesvik sin andel på 51,95% av aksjene i Haugesund Auto AS.

Oppkjøpet av Haugesund Auto AS vil styrke både Kverneland-organisasjonen og Ford. Med denne overtagelsen har Kverneland ansvaret for Rogaland og Hordaland med FordStore i Stavanger, Haugesund og Bergen - i tillegg til sine øvrige Ford-forhandlere. Dette danner et solid fundament for implementeringen av fremtidens mobilitetsløsninger, Ford Smart Mobility, med konnektivitet, selvkjørende biler og digitale kundeopplevelser sier administrerende direktør i Ford Motor Norge AS, Per Gunnar Berg.

Overtagelsen vil være effektiv 10. januar 2017.

Vi er svært godt fornøyd med løsningen som legger til rette for ytterligere forsterket samarbeid mellom Ford Motor Norge, Kverneland og Haugesund Auto, uttaler Ådne Kverneland. Han har ambisiøse vekstplaner for Ford og henviser til Fords ekspansive modellprogram med en rekke nyheter innen såvel nyttekjøretøy, personbil og mobilitet som borger for store muligheter i årene fremover.

Haugesund Auto er en Ford-forhandler med dyp forankring i det lokale miljøet og med dedikerte Ford-medarbeidere som vi gleder oss til å jobbe tett sammen med, legger Kverneland til. Dagens hovedeier av Haugesund Auto AS, Sigmund Nesvik, vil tre inn som daglig leder for Kverneland Bil Stavanger-Sandnes AS. For å sikre kontinuitet i Haugesund vil Sigmund Nesvik ha et delt ansvar mellom de to forretningene i en overgangsperiode.

Det er vår intensjon å drifte Haugesund Auto AS videre i tråd med den Ford-filosofien som til nå har ligget til grunn, og det er ikke planlagt noen øvrige endringer for hverken organisasjon, anlegg eller drift i Haugesund Auto AS, sier Ådne Kverneland.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:

Kverneland Bil v/Styreformann Ådne Kverneland, Mobil: 404 08 440

Ford Motor Norge v/Informasjonsdirektør Anne Sønsteby, Mobil: 905 10 518

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Bilbutikken AS starter som Ford-forhandler i Drammen og etablerer fullverdig FordStore i sitt anlegg på Gulskogen.

Bilbutikken AS starter som Ford-forhandler i Drammen og etablerer fullverdig FordStore i sitt anlegg på Gulskogen.

Det er inngått avtale mellom Ford Motor Norge AS og eierne av Bilbutikken AS om etablering av virksomhet for salg og service av Ford i Drammen fra 1. juni i år. Representasjonen i Drammen vil etter en oppstartsperiode bli utvidet og oppgradert til å omfatte en fullverdig FordStore, slik at Bilbutikken kan tilby alle produkter og tjenester som er tilgjengelig fra Ford.

RøhneSelmer overtar alt Ford-salget i Stor-Oslo - 3 FordStores inklusive nytt mobilitetssenter

RøhneSelmer overtar alt Ford-salget i Stor-Oslo - 3 FordStores inklusive nytt mobilitetssenter

Den norske Ford-importøren har inngått en avtale med Ford-forhandler RøhneSelmer som innebærer at de i fremtiden får ansvar for alt salg av Fords person og nyttekjøretøy i Stor-Oslo. RøhneSelmer oppgraderer sitt anlegg på Lillestrøm til FordStore, bygger ny FordStore og mobilitetssenter på Alnabru i Oslo, oppgraderer etableringen på Røa, i tillegg til den etablerte FordStore i Asker og Bærum.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no