Gå videre til innhold
​  Selvkjørende "verktøykasse" gjør livet lettere for Fords ansatte

Pressemelding -

​ Selvkjørende "verktøykasse" gjør livet lettere for Fords ansatte

Selv om Fords selvkjørende biler først kommer om noen år, viser den smarte roboten Survival allerede nå hva som er mulig å få til.

Roboten er utviklet av Ford, og er den første av flere som skal tas i bruk på Fords fabrikker i Europa.

Kallenavnet Survival har roboten fått for sin unike evne til å tilpasse seg miljøet den jobber i. Den selvkjørende roboten har som oppgave å levere reservedeler der det er behov for det rundt på Fords store bilfabrikker.Her unngår Survival - helt på egen hånd - å komme borti plutselige hindringer, og den forandrer rute om noe skulle være i veien.

Helt selvstendig og selvkjørende

- Vi har programmert den til å lære seg hele gulvarealet i fabrikken. Sammen med de innebygde sensorene trenger den derfor ingen ekstern hjelp for å bevege seg rundt på egen hånd. I begynnelsen reagerte de ansatte som om det var noe fra en science fiction-film som passerte. Nå fortsetter de bare med jobben sin fordi de vet at roboten er smart nok til komme seg rundt dem, sier sjefsingeniør ved Fords fabrikk i Valencia i Spania, García Magraner. Det er her roboten først blir testet.

Sparer 40 arbeidstimer daglig

Survival kjører rundt i fabrikklokalene, full av reservedeler og sveiseutstyr. Tilgangen på dette er helt avgjørende for å holde produksjonen av Ford Kuga, Mondeo og S-MAX i gang. Den tidkrevende og ensformige oppgaven var tidligere utført av ansatte ved fabrikken. Roboten erstatter imidlertid ikke de ansatte, men sparer i stedet hele 40 timers arbeid hver dag som de ansatte kan bruke på mer komplekse oppgaver.

Verdifullt og feilfritt team-medlem

Roboten er utstyrt med et automatisert hyllesystem med 17 rom som er lagd for å frakte materialer av ulik størrelse og vekt.For å unngå feil er både åpning og lukking av rommene automatisert slik at de ansatte bare får tilgang til de delene som er tiltenkt dem.

- Den har vært testet i nesten ett år nå, og har fungert prikkfritt så langt. Survival har blitt et verdifullt team-medlem. Forhåpentligvis kan vi nå også sette denne type roboter inn som heltidsansatte ved flere av våre europeiske bilfabrikker, sier García Magraner.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Konsernet har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 196 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Company, vennligst besøk www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.49.000 ansatte ved sine heleide fasiliteter. De har 63.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 23 produksjonsenheter (hvorav 16 er heleide eller konsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no