Gå videre til innhold
PRESSEINVITASJON: Norgeslansering av unikt opplæringsprogram for unge sjåfører

Pressemelding -

PRESSEINVITASJON: Norgeslansering av unikt opplæringsprogram for unge sjåfører

Ford Motor Norge og If lanserer Ford Driving Skills for Life - et kjøreopplæringsprogram for unge sjåfører, som alt har vært gjennomført i 35 land – og nå også Norge.

Under presselanseringen vil stortingsrepresentantene Bård Hoksrud fra Frp og samferdselspolitisk talsmann Morten Stordalen være tilstede. Rallycross-utøver og ambassadør for Ford Driving Skills for Life Andreas Bakkerud deltar også på pressekonferansen.

Når: Tirsdag 27. juni klokken 10.00

Hvor: Ford Motor Norge, Lienga 2, 1411 Kolbotn.

Unge sjåfører har en langt høyere risiko for å bli involvert i alvorlige trafikkulykker enn gjennomsnittsbilisten. Forskning viser at dette skyldes ferdigheter og umodenhet.

En million har gjennomført kurset 

Gjennom det internasjonale opplæringsprogrammet Ford Driving Skills for Life (DSFL) skal profesjonelle sjåfører gjøre norske ungdommer flinkere bak rattet. Kurset er gratis, og Ford har allerede gjennomført opplæringen for snart en million ungdommer mellom 18 og 24 år i 35 land.

Opplæringsprogrammet ble utviklet i 2003 av Ford Motor Company og amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for å gjøre noe med det høye antallet unge som ble drept i trafikken.

- Hos Ford har alltid sikkerhet vært det aller viktigste. Det vises blant annet ved at ingen andre bilmerker i dag har like mange 5-stjerners toppratinger i Euro NCAP som Ford. Vi er derfor veldig stolte av endelig å kunne presentere Ford Driving Skills for Life i Norge. Det er desverre altfor mange unge sjåfører som omkommer fordi de mangler erfaring bak rattet. Vårt program er skreddersydd for å lære ungdom å håndtere bilen for å unngå at ulykker i det hele tatt skjer, sier administrerende direktør i For Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Gjør ungdom til sikrere sjåfører

- Dette er et globalt program som i 14 år har vist at det gjør ungdom til sikrere sjåfører. If jobber for å øke trafikksikkerheten, og unge sjåfører er langt mer utsatt enn andre. Det er årsaken til at vi ønsker å være med, sier Jon Berge, informasjonsdirektør i If.

- Enhver trafikkulykke er en for mye. Samfunnskostnadene ved alvorlige ulykker er høye, men den største prisen betales av alle som rammes og deres nærmeste. Derfor er det viktig å gjøre det vi kan for å forebygge trafikkskader, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud (FrP).

Vil forsøke seg på praktiske øvelser

Under pressekonferansen vil Ford og If ha en kort presentasjon av Ford Driving Skills for Life. Hoksrud, Stordalen, Bakkerud og en elev fra Sørby Trafikkskole skal også gjennomføre en av de praktiske øvelsene som inngår i det anerkjente kjøreprogrammet. I en distraksjonsøvelse skal de under kontrollerte forhold få oppleve hvordan mobilbruk påvirker kjøringen deres.

Velkommen!

Med vennlig hilsen

Anne Sønsteby, Informasjonsdirektør Ford Motor Norge

Jon Berge, Informasjonsdirektør If 


Påmelding skjer til:

Ford Motor Norge v/Anne Sønsteby: asonste1@ford.com / mobil: 905 10 518

If v/Jon Berge: jon.berge@if.no / mobil: 905 98 680

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no