Gå videre til innhold
Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og  Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Pressemelding -

Ford er mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa; og Transit-serien hadde høyeste markedsandel på 20 år

Ford var Europas mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa i 1. kvartal og den utvidede Transit-serien hadde sin høyeste markedsandel på 20 år.

I årets tre første måneder solgte Ford 70.646 nyttekjøretøy i sine 20 europeiske markeder* – en økning på 42,4% sammenlignet med 1. kvartal 2014. Markedsandelen steg med 2,8 prosentpoeng til 13,3% hittil i år og mars separat oppnådde en markedsandel på hele 14,3%.

- Den sterke veksten i vårt nyttekjøretøysalg er drevet av etterspørselen etter de fire nye modellene i Transit-serien og Ford Ranger, sier Per Gunnar Berg påtroppende adm. dir. hos den norske Ford-importøren. - Fords fullstendige fornyelse av sitt nyttekjøretøyprogram, og veksten i markedsposisjon i Europa fra nr. 7 i 2012 til nr. 1 i 2015 viser at vi tilbyr kundene våre det de etterspør og trenger.

Fords Transit-familie – som i år fyller 50 år – har ledet an salgsveksten. Samlet etterspørsel for Transit og Transit Custom økte med 27%, med over 45.000 enheter solgt i 1. kvartal, mens salget av Transit Connect steg med 69%. Transit Courier, den første småbilen i Transit-serien, solgte 4.400 enheter.

Også Ford Ranger pickup avsluttet et sterkt 1. kvartal, som mest solgte kjøretøy i sin klasse med 6.578 solgte pickuper, en vekst på 46% i forhold til samme periode året før.

Også i Norge opplever Ford en betydelig økning når det gjelder salg av nyttekjøretøy. I 1. kvartal oppnådde merket en markedsandel på 16,2% mot 11% i 1. kvartal 2014. Det tilsvarte en volumvekst på hele 62,4%. I Norge har alle modellene hatt vekst med imponerende 62,4% på Transit Connect, 9,3% på Transit Custom, 525% på 2-tonns Transit og 11,7% på Ford Ranger. Ford Courier har ikke vært i salg et helt år enda, men vi opplever større etterspørsel etter hvert som kundene blir kjent med at denne bilen finnes på markedet. Ford må helt tilbake til 1979 for å finne tilsvarende markedsandel på det norske nyttekjøretøymarkedet avslutter Berg.

# # #

* Salgstallene gjelder de 20 europeiske landene der selskapet har nasjonale salgsselskaper. De 20 Euro-markedene er: Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Holland, Irland, Italia, Norge, Polen, Portugal, Romania, Spania, Storbritannia, Sverige, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no